2016. szeptember 18., vasárnap

Az én őszi teendőlistám

Amint észrevehettétek, újabb kényszer szünet állt be, szeptemberben :(
Sok üzenetet kaptam, és köszönöm az érdeklődést, nem nem utaztam el és  el sem raboltak, csak összefolytak a dolgok....

Kezdtük egy  betegséggel ami a család minden tagját padlóra küldte, orvos váltás a korafejlesztőben, bölcsi kezdés és most megint orrfolyással küzdünk... szóval éljen az ősz!!!
 Igen nyár imádó vagyok (még akkor is ha 40fok van) max még  a tavasz amit szeretek...télen pedig elég sokat fogok nyavalyogni előre szólok.

 Ráadásul ez az évszak  mindig hatalmas változást hoz (főleg rosszat) az életünkbe, beköszönt az iskola, tömve lesznek a buszok, megváltoznak a menetrendek , a napsütés szöge, hosszabbodnak a sötét órák stb...
Ugyan így otthon is átalakul egy két dolog. Összeszedtem mi az amit én ilyenkor rutin szerűen elvégzek...
A hosszú bevezető után íme:

 1.   Kimosok mindent, még biztos vagyok benne hogy megszárad. Ugyan úgy mint tavasszal,  függöny, szőnyeg, baba dolgok (autósülés huzata, babakocsi)  matracok, kárpitok, szőnyegek...minden szárad szeptember első hetében, mintha valami mosási katasztrófát sejtenék, persze a szokásos nagytakarítás mellett.


2. Elrakom a nyári ruhákat, cipőket és előkerülnek a beépített szekrény mélyéről a melegebb holmik, átszelektálom őket és beszerzem ha valami hiányzik..

3.  Ha már ott vagyok nagy átrendezést is csinálok. Előtérbe kerülnek a karácsonyi dekorációk hátra a Húsvétik, és ezzel a lendülettel lecserélem az ajtón a nyári koszorút, stb...

4.  Gyógyszeres készlet feltöltése, hiszen jön a megfázásos időszak.5. Elteszem a nyári pipere dolgaimat.  A nyári illatú tusfürdőket, parfümöket. Nyári színű körömlakkokat... Nálam ilyenkor kerülnek főleg előtérbe a levendulás, és ilyen "magvas" illatok (mandula, mogyoró)

6.  Feltöltöm a kamrát, és  tisztítószeres szekrényt is. Esős, hideg időben csak nagyon muszáj estben vagyok hajlandó kimozdulni, és szeptembertől ez bármelyik pillanatban bekövetkezhet. Jobb időben felkészülni.

7. Átültetem  ha szükséges a szobanövénnyimet és újra beköltöztetem őket. A balkont is rendbe rakom, helyet csinálok a krizantémoknak, díszkáposztáknak, árvácskáknak.

8. Lefagyasztok pár nyári zöldséget, gyümölcsöt (már amit lehet)...egyszóval kiesszük a fagyiakat és helyükre répa, cukkini és egyéb finomság kerül.

9. Paprikát és fokhagymát fűzök, imádom. Na ez az amit mindig várok :)10.Megpróbálok még maximális időt tölteni a kint a szabadban a családdal!

Ti mit csináltok ilyenkor?
Vannak szokásaitok?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése