2016. július 2., szombat

Esti fények

Azt hiszem mindenki látott már panel teraszt, nem valami fenséges látvány hiába "kiváló" a kilátás mögötte, az összhatás sokszor inkább a szörnyű felé hajlik, amiben nagy szerepe van régi  dróthálós színes üvegeknek , melyek sokszor már repedtek is.
Ráadásul a fémkeret és az üveg között lényegében rés van amin nagyon jól le lehet dobálni kisautót és egyéb halált okozható tárgyat...főleg ezt megelőzvén nagy ötletként kipattant az agyamból, hogy ha nádat erősítünk az üveg elé minden apró rést lezárunk, és ezzel kicsit jobb külsőt is adhatok a terasznak. Persze megint elfelejtettem előtte utána fotót készíteni, de higgyétek el tényleg sokat javított a látképen.
Mégsem volt teljes az összhang , hiányzott valami, ami kis romantikát is csempész az estékbe.
Már régóta szemezek a Cotton Ball lámpákkal, de a lakásban nincs olyan hely ahol jól mutatna egy ilyen füzér.  A terasz viszont, most kb  kiáltott érte!
Az eredeti gömböcskék , valljuk be nem olcsók, és nem is vagyok biztos benne , hogy bírnák az időjárás viszontagságait (elázást), így jött szóba az utánzat és akkor mi más mint az Aliexpress....

Jó hosszúra sikeredett bevezető után akkor jöjjön a lényeg...

Fényfüzérnek, az Ikában kapható napelemes kerti solarvet led világító füzért  használtam, nem azokat amik a labdákhoz járt, mert azok beltériek. Nagyon szép erős fénye van,  ki be kapcsolható, a gombja jól le van zárva így pára, víz biztosan nem jut be a készülékbe. Nekem a nagyobb teraszra a 24 izzós változat van, teljesen elégedett vagyok vele, az ára is szuper. (3490ft)Cotton Ball-t 20 vagy 10 darabos csomagban lehet csak kapni, így sajnos a +4 led miatt 30 gömböcske tulajdonosa lettem. Színekben ugyan az a választék mint az eredetinél.
Nálunk a nappali színvilága barna így adott volt hogy ez köszön vissza a teraszon is, de mivel egy kisebb csomagot is rendelnem kellett hozzá úgy gondoltam egy kis plusz szín csak izgalmasabbá tenné. A választásom a lilára esett, aminek szintén meg van az oka....


Érdekes (szerintem)hogy a 10es csomaghoz elemes kis lapos égős fénysor járt, még a nagyobbhoz hosszúkás égők és konnektoros füzér volt csomagolva, a borítékba csak úgy be volt dobva egy átalakító az európai konnektorokhoz, de legalább benne volt.


Mivel a gömbök félbe nyomva érkeznek, kell egy eszköz amivel az apró lyukon ki tudjuk nyomkodni gömb formára, nálam ez egy kis csavarhúzó volt.
Egy órámba telt a 24db megformálása, és volt egy kettő ami erősen ellenállt, este rendesen éreztem megkopott ujjbegyeimet.
Ami szintén érdekes felfedezés volt, hogy a világosabb színűek keményebbek és kisebb lyukkal rendelkeznek , még a sötétek puhák nagyon könnyen összeestek, épp ezért nehéz volt ujjnyom nélkül ráhúzni a ledre de nagyobb volt a lyuk rajtuk.
Egy kettőn volt megindulva csak a szál, szépen le lehetett vágni, nyoma nem maradt. Viszont a világosabbakon jól látszik a hajtás nyoma :(Egy eladótól  rendeltem mindet, most hogy kerestem a linket láttam meg megint változás történt mire megírom a bejegyzést. Nekem még mindkettő ingyen postával jött , a 20db 4,24euró volt (az ár maradt de jelenleg nem ingyenes a posta!) a 10db 3,5 euróért rendeltem szintén ingyen postával (itt az maradt is de most 4, 04 euró) 19 nap alatt érkezett meg.


Mindennel együtt, elnagyolt kerekítésekkel kb 6000ft-ból kijött, és igazán gyönyörű! Nagyon jó nyári estéken hideg vízzel, teával kiülni és merengeni egy kicsit, és nappali fényben is nagyon mutatós. Már biztos vagyok, a másik két terasz is kap ilyen szépséget!

Nektek hogy tetszik?

2 megjegyzés:

  1. Szerintem nagyon szép lett, és azonnal beindította a fantáziámat. Esetleg csinálhatnál teljes erkélyt bemutató bejegyzést is. ;) Az pedig elég menő, hogy 3 teraszotok van!! :)

    VálaszTörlés
  2. Az az igazság még nincs teljesen kész, az elképzeléseimben egy kis fű is szerepel, de ha elérem a végső képet ígérem megmutatom :)

    VálaszTörlés