2016. január 21., csütörtök

Piskóta a mikróból

Szerettem volna valami kis finomsággal kiegészíteni az ebédünket, és eszembe jutott ez a recept.
 Régen a vizsgaidőszakokat segített átvészelni ,  egy rosszul vagyis igazából egy sehogy sem felszerelt konyhát tudhatunk magunkénak az albérletben, kb vízforralónk és mikrónk volt csak.




Szóval ez egy gyors és hálás recept, sokat használtuk, nem is tudom hogyan felejthettem el...
A variációi végtelenek, én most egy áll nutellás banános mellett döntöttem, de lehet lekváros , tejszínhabos , pudingos aszalt gyümis, magvas...bármi. Sőt a leggyorsabb somlói alap ha  egy kakaósat és egy enyhén vaníliásat készítünk



Hozzávalók:  -3 kanál olvasztott margarin
                         (igen nekem csak Flóra volt itthon , nem volt jó döntés, kicsi   menteni kellett a helyzetet)
-3 kanál víz
-3 kanál liszt
- 3 egész tojás
- 4 kanál cukor
- Másfél kanál ecet
- Fél csomag sütőpor

Egy edényben  jól összekeverjük a lisztet és a sütőport.
Másikba a margarin, víz, tojás, ecet elegye kerül. Jól el kell dolgozni a tojást.
Összeöntjük, összedolgozzuk majd szépen hozzákeverjük a cukrot.
Utolsó lépés 6perc 750-800watton "megsütjük"
(Nem kell megijedni ha érdekesen sárga  a tészta, gondlom a vaj az oka de nekem eddig mindig ilyen lett.)



 Már csak az ízesítés, díszítés van hátra , jó étvágyat!!!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése