2016. január 4., hétfő

Felesleges babakelegyék???

Mikor kiderül úton az első kis manó, hatalmas izgalom járja át a családot, a leendő anyukát főként...
Már rögtön mindent meg akarunk adni a mi kis szerelmünknek. Nézelődünk...persze hamar elveszünk a választékban, a család minden tagja hirtelen  szakértő lesz , ontják az ötleteket mi az ami nélkül nem lehet gyereket nevelni, és akkor mint egy megmentő előbukkan a védőnő a listával , ami fénynek tűnik az alagútban.
Olvassuk, olvassuk ,olvassuk és még mindig nem értünk a végére, de hát  ez a munkája, szakértők állították össze ,ők biztos tudják tényleg mire van szükség.

Ahogy észrevettem, a lista sem mindig ugyan az, függ hol, kitől kapjuk  tehát nem egységes.

A baba nevelés a leges legelső perctől egyén függő, ja és persze baba függő. Amit mindig mindenkinek elmondok lehet tanácsokat adni, meghallgatni de szentül megfogadni nem szabad. Mindenki más, mindenki gyereke más és így mindenkinek egyéni , hogy mi lesz tökéletes kényelmes, stb...a lényeg hogy kettőtöknek legyen jó, mindenki más le van ejtve....

tehát itt csak arról tudok/akarok és fogok nyilatkozni ami nekem fölösleges volt, ha mostani tapasztalattal újra kezdeném nem költenék rájuk..

Kezdjük a legnagyobbal a pelenkázó. nem igazán használtam ki, mikor kicsi volt talán még átvittem ott pelenkázni, de 4hónaposan elkezdett forogni és lehetetlen volt két oldalról vigyázni rá miközben próbálom a pelenkát is visszavarázsolni alá, és frusztrált is a magassága, valamint nekem talán nem volt kényelmes a magassága. Nálunk az ágy pléddel jött be, puhább is volt melegnek is találtam, szélesebb is, és alacsonyabb igazán fölé tudok hajolni...

Drága cumisüveg, cumi. Az én bogyóm csakis a legolcsóbb gyógyszertári lényegében no no name cumit fogadta el.


Fürdető krém, arra gondolok amit a doktornéni ír ki. a halálom volt! azt hiszem egyszer próbáltam ki és váltottunk a johnson's termékre, máig azt használjuk. Egyébként mi 4hétig voltunk a kórházban és ott sima baba tusfürdővel fürdetek őket.


Kifgó, mit is mondjak nem tudtam vele mit kezdeni. Szerintem sokkal jobban szívta a vzet egy nagy kpucni babatörölköző. elejében együtt használtam de ez szépen lemaradt.


Fertőtlenítő folyadék, és "készülék". Lehet ha 4nap után hazadobnak egy babával haszonnak látom de mivel bent is csak a mosogatás volt és mikrózás, kifőzés így ez gyorsabban a kezemre állt itthon is.

Homlok, fül, lázmérő. ááá egy percig sem mért helyesen. Sima digitális hónaljban az a tuti.

Pelenkakuka Azt hittem mikor megvettem , hogy a világ legjobb találmány. hát nem. Lehet steril még befelé pakoljuk a cuccot de ki is kell üríteni és ennek a jó módszerére nem sikerült rájönnöm. Jóval hosszabb a zsákocska, mint ami összesen elfér benne ez jó is meg nem is , mert mikor üríteni kell ott lehet állni a végtelen zsák felett, mit is legyen. ...a bűztől gondolkodni is alig lehet...

Vízhőmérő, fésű, baba ágynemű,  ezek azon kívül, hogy cukik  nem voltak használva.

Babaolló, egyszer próbálkoztam vele, lehet rosszat választottam de nekem kényelmesebb volt a sima olló, jobban odafértem a kis helyekre vele.
Habár őszintén, annyira kicsi ujjbegye volt, sokáig alig mertem vágni, féltem leskalpolom a végét.
Nektek vannak ilyen tapasztalatitok?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése